تمامی فیلم های امسال به مجموعه فیلم ها اضافه خواهد شد
تمامی فیلم های امسال به مجموعه فیلم ها اضافه خواهد شد
نگاهی به بهترین کارگردانان جهان سینما
کرسیتوفر نولان؛ کارگردانی نابغه و عاشق چای
کریستوفر ادوارد نولان(Christopher Edward Nolan) از آن نابغههای سینما است که با هر فیلمیش تبحر خود را در حوزهی سینما به رخ دیگر کارگردانان کشیده است و توانست در کمتر از یک دهه به جایگاهی برسد که تصورناپذیر مینماید.
این روزها کریستوفر نولان به یک برند تجاری در میان استودیوهای تهیهکنندهی فیلم تبدیل شده است زیرا هر فیلمی که روی پردههای سینما میبرد یک موفقیت بزرگ محسوب میشود. از فیلمهای خاص گرفته تا فیلمهای دنیای قهرمانان. به همین دلیل به خدمت درآوردن او برای ساخت اثری جدید از آرزوهای بسیاری از شرکتهای فیلمسازی است. به باور منتقدان او فردی است که توانسته است بین سینمای روشنفکری و سینای تجاری رابطه برقرار کند.
تحصیل در ادبیات و عاشق سینما
کریستوفر در خانوادهای نه چندان ثروتمند متولد شد و از کودکی عاشق دوربین و فیلمبرداری و ساخت فیلم بود. او در کودکی با دستمال کاغذی گریم میکرد و از برادرش فیلمبرداری میکرد. او در یازده سالگی رویای تبدیل شدن به یک کارگردان بزرگ را در سر میپرواند و پس از تحصیل در دبیرستان وارد به کالج دانشگاهی لندن رفت و در رشتهی ادبیات به تحصیل مشغول شد.
دلیل انتخاب این دانشگاه نیز واحد مجهز فیلمسازی آن بود که به او اجازه میداد از بسیاری از امکانات برای پیشبرد نقشههایش استفاده کند. او در ایام دانشجویی رئیس انجمن فیلمسازی دانشگاه بود و در آنجا بود که با همسر آیندهاش اما توماس آشنا شد.
ظهور هیچکاک جدید سینمای انگلیس
کریستوفر نولان در ایام جوانی چندین فیلم کوتاه ساخت اما هیچ یک از آثارش مورد پسند شرکتهای فیلمسازی انگلیس قرار نگرفت. او از این موضوع خیلی عصبانی شد و بعدها دربارهی آن گفت: در بریتانیا همکاری مالی بسیار محدود است. راستش، همهاش پارتیبازی است. هیچوقت از طرف صنعت فیلم بریتانیا حمایت نشدم.
او در اواخر دههی 90 میلیادی با پشتیبانی برخی از دوستانش و سرمایهی شخصیاش فیلم تعقیب را ساخت. این فیلم در شرایط بسیار سختی و با برنامهریزی خاصی ساخته شد زیرا پول چندانی برای ساخت فیلم نداشت و ساخت آن تقریبا یکسال طول کشید. این فیلم پس از ساخت در چند جشنوارهی بینالمللی نمایش داده شد و این طور بود که نقدهایی بر اثرش نوشته شد و از او به عنوان «هیچکاک» جدید سینمای انگلیس یاد کردند.
سفر به هالیوود و تجاری شدن
پس از ساخت نخستین اثرش راهی هالیوود شد و در آنجا دومین فیلمش با عنوان یادگاری را ساخت که نوآورانهترین فیلمی بود که در آن سالها ساخته شد. وقتی این فیلم در جشنوارهی ونیز نمایش داده شد، تحسین منتقدان را برانگیخت. پس از آن با توصیه استیون سودربرگ او کارگردان فیلم «بیخوابی» شد. فیلمی که بزرگانی همچون آل پاچینو و هیلاری سوانک در آن حضور داشتند اما پافشاری سودربرگ جواب داد و او توانست فیلمی بسازد که در گیشه فروش خوبی داشت.
پس از آن سراغ شوالیهی تاریکی رفت و سهگانهی جدیدی از این فیلم ساخت که همه را انگشت به دهان کرد. دیالوگهای این فیلم هنوز هم که هنوز است در خاطر بسیاری از طرفداران این فیلم باقی مانده است. پس از اینها بود که سراغ شاهکارش رفت و فیلم تلقین را ساخت.
10 سال زمان برای ساخت تلقین
کریستوفر نولان گفته بود که سالها به دنبال ساخت این فیلم بود اما نمیتوانست آن را در ذهنش بسازد تا اینکه پس از موفقیت در شوالیهی تاریکی به سراغ آن رفت. این فیلم پس از نمایش بسیاری از اهالی سینما را به فکر فرو برد که چطور میشود هم سینماگری خاص بود و در عین حال فیلمهایی ساخت که بتواند در گیشه چنین موفقیتهایی داشته باشد.
او بارها اعلام کرده است که از کارگردانانی همچون ریدلی اسکات و استلی کوبریک بسیار الهام گرفته است.
مردی دور از دنیای دیجیتال
از نکات جالب زندگی کریستوفر نولان این است که او نه از موبایل استفاده میکند و نه ایمیل دارد. او گفته است که دلیل این کار او این است که ترجیح میدهد به جای بازی با موبایل بیشتر فکر کند. همچنین گفته است به این دلیل ایمیل ندارم زیرا به آن احتیاج ندارم.
مردی عاشق چای
از آنجا که کریستوفر نولان انگلیسی است آداب و رسوم انگلیسیها را هم رعایت میکند و بشدت علاقه به نوشیدن چای دارد. به طری که همیشه همراه او فلاکس چای است و هر از چند گاهی جرعهای چای مینوشد.
«مایکل کین» هنگام فیلمبرداری بتمن در این باره در مصاحبهای گفته است: کریستوفر همیشه کت میپوشد و در جیب آن یک فلاسک چای دارد که تقریباً در تمام طول فیلمبرداری از آن مینوشد.
اولین نفر باشید دیدگاهی ثبت میکند
دیدگاه های کاربران