تمامی فیلم های امسال به مجموعه فیلم ها اضافه خواهد شد
تمامی فیلم های امسال به مجموعه فیلم ها اضافه خواهد شد
چارلز اسپنسر چاپلین جونیور(Charles Spencer Chaplin Jr) مشهور به چارلی چاپلین از نوابغ بازیگری و کارگردانی سینمای صامت محسوب میشود. او از بازیگری به عرصهی کارگردانی رفت و با خلق فیلمهایش صحنههای کمدی فراموش نشدنی را در تاریخ سینما رقم زد. یکی از منتقدان آثار او گفته است: بدون شک چاپلین یگانه و مهمترین هنرمند تاریخ سینماست. او خارقالعادهترین عملکرد را داشته و احتمالاً هنوز جهانیترین نماد است.
او در اوج بدبختی و تنگدستی وارد سینمای هالیوود شد و پس از مدتی توانست میلیونر شود و شرکت فیلمسازی خود را تاسیس کند اما با رفتار سیاستمدارن جمهوریخواه آمریکا او از سرزمین فرصتها اخراج شد و مجبور به کنارهگیری از سینما شد. اما بازگشت باشکوه او در سال 1972 به آمریکا نشان داد که این وصلهها به چاپلین نمیچسبد.
از فقر و بدبختی تا رسیدن به اوج
چاپلین در انگلیس متولد شد و دربارهی اصالت او داستانهای بسیاری گفته شده است اما چیزی که در زندگی کودکی او مشهود است رنج و بدبختی است. او هرگز از این دو ویژگی خلاص نشد. در کودکی مادرش را از دست داد و پدرش نیز به دلیل اعتیاد به الکل کمتر با او ارتباط داشت.
چاپلین بارها در مصاحبههایش اعلام کرد که پانتومیم را مدیون مادرش است و اگر او نبود شاید هرگز به موفقیتی نمیرسیدم. او در سال 1910 برای اجرای برخی آثار به همراه تیمی روانهی آمریکا شد و در سال 1913 مورد توجه فیلمسازی قرار گرفت و در فیلمی ایفای نقش کرد و به شهرت رسید.
بداههپردازی در انتخاب لباس
کت و شلوار گشاد چاپلین به همراه کلاه و عصا و سبیل نصفه نیمه تصویری است که از او در یادها مانده است. جالب اینجاست که هیچ طراحی این نوع لباس پوشیدن را برای بازی در فیلم به او پیشنهاد نداد بلکه خودش بود که ناگهان با این سر و وضع وارد صحنه شد.
پس از مدتی در کنار بازیگری به کارگردانی پرداخت و برای خودش شرکت مستقل فیلمسای تاسیس کرد.
فیلمهای مشهور آقای کارگردان
چارلی چاپلین در ایام فعالیت در آثار صامت بسیاری ایفای نقش کرد اما بی تردید مهمترین آثار در فاصلهی 1925 تا 1940 ساخته شد و سه اثر بزرگ او در این دوره عبارتند از: جویندگان طلا، عصر جدید و دیکتاتور بزرگ.
این سه اثر به دلیل بازی عالی چاپلین و کارگردانی او به دلیل توجه به موضوعات روز بسیار موفق بودند.
اخراج از آمریکا و دو دهه تبعید
دههی 50 آمریکا به سیاستهای دوران مککارتیسم گره خورده است. سیاستهای چپزدایی که به منجر به اخراج بسیاری از آمریکا شد و در فهرست تهیهشدهی او نام چارلی چاپلین نیز دیده میشد. او متهم بود که اصالتا روس است و به همین دلیل جاسوس کمونیستهاست.
خوشبختانه در آن ایام چارلی چاپلین برای سفری به انگلیس رفته بود و وقتی از این ماجرا مطلع شد همه چیز را تکذیب کرد اما تکذیب این شایعات به این سادگیها نبود و دو دهه بعد بود که مشخص شد تمام ادعاهای مککارتی چرندی بیش نبوده است. او در این دو دهه در سوئیس بود و در کنار فرزندان خود زندگی میکرد.
بازگشت باشکوه
چارلی چاپلین در سال 1972 به آمریکا بازگشت و در مراسم اسکار از او تقدیر شد. تقدیر از او در گینس به ثبت رسیده است زیرا کسانی که در این مراسم حضور داشتند 12 دقیقه برای او دست زدند و به تشویق او پرداختند.
تاکنون چنین رکورد تشویقی در جهان به ثبت نرسیده بود و این نشان میداد که این کارگردان و بازیگر چقدر در دل مردم نفوذ داشته است.
ماجرای مرگ و تابوتی که ربوده شد
در سال ۱۹۷۵ چارلی چاپلین مفتخر به دریافت لقب شوالیه از سوی ملکهی انگلستان شد.اما چندی بعد در ۲۵ دسامبر ۱۹۷۷ به دلیل ابتلا به بیماری در گذشت و در دهکدهای واقع در سوئیس نزدیک محل زندگیاش به خاک سپرده شد.
اما چند ماه بعد دو سارق اهل بلغارستان جسد تابوت او را ربودند و در ازای تحویل آن درخواست پول کردند. خانواده از دادن 600 هزار فرانک پول خودداری کرد و پس از مدتی پلیس توانست آنها را پیدا کند و تابوت را دوباره دفن کند. البته این بار برای جلوگیری از ارتکاب چنین اقداماتی تابوت در یک طاق بتونی ضد سرقت دفن شد تا چاپلین در آرامش به بیارامد.
اولین نفر باشید دیدگاهی ثبت میکند
دیدگاه های کاربران