تمامی فیلم های امسال به مجموعه فیلم ها اضافه خواهد شد
تمامی فیلم های امسال به مجموعه فیلم ها اضافه خواهد شد
نگاهی به بهترین کارگردانان جهان سینما
آلفرد هیچکاک؛ استاد تعلیق در سینما
سر آلفرد جوزف هیچکاک (Sir Alfred Joseph Hitchcock) از کارگردانهای مطرح سینمای انگلستان است که «استاد ژانر تعلیق» لقب گرفته است. او به دلیل ساخت فیلمهای دلهرهآور و هیجان انگیز مورد توجه بسیاری از استودیوهای فیلمسازی بود و همیشه فیلمهایش فروش بالایی داشت.
او از دههی 20 میلادی به فیلمسازی روی آورد و تا اوایل دههی 90 نیز فیلمسازی میکرد. البته آخرین فیلم بلند او با نام «توطئه خانوادگی» در سال 1976 فیلمبرداری شد و پس از آن او در فیلمهای کوتاه فعالیت کرد. او در طول بیش از هفت دهه فیلمسازی هرگز موفق به دریافت جایزهی اسکار نشد ولی آثارش 46 بار نامزد دریافت این جایزه در بخشهای مختلف شناخته شدند.
او چند ماه پیش از مرگش از سوی ملکهی انگلیس عنوان شوالیه را دریافت کرد و یکی از کارگردانانی محسوب میشود که به بالاترین افتخار در انگلیس نائل شده است.
از سبزی فروشی تا ترس از پلیس و کشیش
هیچکاک و خانوادهاش به طبقهی پایین جامعهی انگلیس تعلق داشتند و پدرش همچون پدربزرگش به شغل سبزی فروشی مشغول بود و درآمد خانواده را از این راه کسب میکرد. هیچکاک تحت تعلیمات پدرش همیشه از قانونگریزی نفرت داشت و دلیل آن نیز شاید تجربهی او در کودکی باشد. پدر هیچکاک یکبار او را نزد یکی از پلیسها فرستاد و آنها چند دقیقهای او را پشت میلههای زندان میگذاشتند و به او میگفتند که سزای آدمهای بد در زندگی اینچنین است. شاید به همین دلیل بود که او در زندگی هیچ وقت به سمت خلاف گرایش پیدا نکرد.
البته او از کشیشها نیز هراس داشت و این ریشه در یکی از خاطرات ایام کودکی او داشت. او روزی در خیابان شاهد صحبت کشیشی با یک کودک بود که کشیش خطاب به کودک فریاد کشید: «فرار کن پسر جون. زندگیت رو نجات بده!». این خاطره تاثیر بدی روی او گذاشت و همیشه از کشیشها دوری میکرد.
از معافیت رزمی تا رفتن به هالیوود
او در ایام سربازی به دلیل وضعیت جسمی معاف از رزم شد و به همین دلیل وقت خود را در اوقات فراغت به تماشای فیلم گذراند. این طور بود که او به آثار چارلی چاپلین و باستر کیتون علاقهمند شد و در پایان جنگ جهانی اول با دیدن آگهی استخدام در یکی از شرکتهای فیلمسازی به عنوان نویسنده جانبی به کار مشغول میشود.
او پس از مدتی با یک فیلمنامهنویس زن در انگلیس ازدواج کرد. آلما لوسی، همسر هیچکاک، پس از ازدواج در بسیاری از فیلمهای سینمایی همراه او بود. او در سال 1939 به همراه همسرش به هالیوود رفت تا در آنجا فیلمسازی خود را ادامه دهد.
«سرگیجه»؛ موفقترین فیلم هیچکاک
از همان ابتدای ورود به هالیوود، هیچکاک بشدت تحت تاثیر دستمزد فیلمها قرار گرفت زیرا در مقایسه با انگلستان بسیار گران بودند. او در سال 1940 نخستین فیلمش به نام «ربهکا» را که اقتباسی از یک اثر ادبی بود به روی پرده برد و موفقیت بزرگی بدست آورد زیرا این فیلم جایزهی بهترین فیلم آن سال اسکار را از آن خود کرد.
پس از آن او با ساخت «طلسمشده» و «بدنام» خودش را در میان سینماگران مطرح سینمای جهان مطرح میکند و در سال 1955 شهروند آمریکا میشود. شاید مهمترین کار هیچکاک در میان آثارش «سرگیجه» باشد که شهرت او را در مقام کارگردان تضمین کرد. هیچکاک فیلم سرگیجه را شخصیترین فیلم کارنامهاش خوانده است. فیلمی که یکی از مضامین موردعلاقهی هیچکاک، یعنی عشق به مثابهی یک وسواس را بررسی میکند. این فیلم بارها در نظرسنجیهای مختلف در رتبهی اول تا سوم بهترین فیلمها قرار داشت.
باید با بازیگران همانند گاو رفتار شود
یکی از جنجالیترین سخنان آقای کارگردان دربارهی بازیگران سینما این جمله بود: «باید با بازیگران همانند گاو رفتار شود». هیچکاک که در طول دوران سینمایی خود آدم کم حرفی بود و برخی اوقات جملاتی بر زبان میآورد که موجب جنجال میشد. هیچکاک معتقد بود که بازیگران باید روی بازیهای خود تمرکز کنند و کار روی فیلمنامه و شخصیت را به کارگردانها و فیلمنامهنویسان بسپارند.
دو ستاره به یاد هیچکاک
هیچکاک به دلیل تاثیرگذاری در سینمای هالیوود بسیار مهم است و از این رو دو ستاره به نام این بازیگر در خیابان مشاهیر هالیوود نصب شده است.
هیچکاک دشمن اسپویل کردن
هیچکاک اصلا علاقهای به شنیده شدن پایان داستانش نداشت و به همین دلیل همیشه در بندهای قرارداد بازیگران جریمههای سنگین برای اسپویل بخشی از فیلمش قرار میداد و همیشه آنها را از بازگو کردن قصه منع میکرد.
اولین نفر باشید دیدگاهی ثبت میکند
دیدگاه های کاربران