logo دانلود اپلیکیشن کافه مدیا از کافه بازار
اشتراک فیلم و سریال برای مشترکین همراه اول و ایرانسل رایگان می باشد.
دیوید فینچر: از موزیک ویدئو تا کارگردانی هفت

نگاهی به بهترین کارگردانان جهان سینما
دیوید فینچر: از موزیک ویدئو تا کارگردانی هفت
دیوید اندرو لئو فینچر (David Andrew Leo Fincher) در سال 1962 در آمریکا متولد شد. او در زمره‌ی کارگردانانی قرار دارد که هم در عرصه‌ی فیلمسازی و هم در سریال‌سازی فعال بوده است و دو اثر مهم او با نام‌های «هفت» و «خانه‌ی پوشالی» بهترین آثارش محسوب می‌شود.
این کارگردان و تهیه‌کننده‌ی آمریکایی از دنیای موسیقی و تبلیغات وارد سینما شد و به همین دلیل نام او به دلیل ساخت فیلم‌های تبلیغاتی در کنار برندهای بزرگ جهان بارها دیده شده است.
همسایگی با تهیه‌کننده‌ی معروف سینما
فینچر وقتی دو سالش بود پدرش را از دست داد و مدتی در همسایگی جورج لوکاس، همکار و دوست فرانسیس کوپولا کارگردان مشهور پدر خوانده، زندگی می‌کرد. او وارد دانشگاه نشد و از همان 18 سالگی دستیار تولید شد و در فیلم ایندیانا جونز و معبد مرگ همکاری داشت.
او با ساخت یک فیلم تبلیغاتی وارد عرصه‌ی کارگردانی شد و مورد توجه تهیه‌کنندگان هالیوودی قرار گرفت. او مدتی با ساخت تبلیغات برای شرکت‌های بزرگی همچون پپسی، سونی، کوکا کولا، نایک، لوی و دیگر شرکت‌های مشهور در این عرصه فعالیت می‌کرد تا اینکه وارد ساخت موزیک ویدئو برای بزرگ‌ترین خوانندگان آن دوره شد.
ساخت موزیک ویدئو برای مایکل جکسون
او به همراه چند تن از دوستانش در اواسط دهه‌ی 80 میلادی شرکت تولید موزیک ویدئو تاسیس کرد و پس از مدتی توانست برای خوانندکان بزرگ و نامداری همچون مایکل جکسون و مدونا موزیک ویدئو بسازد.
از نخستین شکست تا ساخت «هفت»
او کارگردانی آثار سینمایی را با فیلم «بیگانه‌ی 3» در سال 1992 آغاز کرد، فیلمی که چندان در آن موفق نبود و او دلیل آن را بی اعتمادی استودیوی قرن بیست و یکم در مقام تهیه‌کننده دانست و گفت که آنها اعتماد لازم را به او نداشته‌اند. پس از این شکست او بار دیگر به سراغ ساخت موزیک ویدئو رفت.
در سال 1995 بار دیگر با فیلم «هفت» به سینما بازگشت که با نمایش آن توانست نظر بسیاری از منتقدان را جلب کند. بازی شگفت‌انگیز «مورگان فری‌من» و «برد پیت» در مقام دو کارآگاه برای یافتن قاتلی زنجیره‌ای تاثیر بسیاری بر اهالی سینما گذاشت و پس از مدتی فیلمش در دفتر آثار ماندگار سینمای جهان ثبت شد.
«باشگاه مبارزه» سومین فیلم او بود که توانست بار دیگر نامش را بر سر زبان‌ها بیاندازد. این رمان اقتباسی از اثر معروف چاک پالانیک بود و پس از اکران چندان موفقیتی در فروش نداشت اما با انتشار نسخه‌ی دی وی دی آن به یک موفقیت تجاری تبدیل شد.
بنجامین باتن و 13 نامزدی در اسکار
«مورد عجیب بنجامین باتن» در سال 2008 اکران شد که موفقیت بسیار بزرگی برای فینچر بود زیرا با این فیلم توانست در 13 رشته‌ی جایزه اسکار در آن سال نامزد شود که از آن میان برنده‌ی سه جایزه شد. او در این فیلم به رغم پیشرفت تکنولوژی جلوه‌های ویژه تصمیم گرفت چهره‌ی برد پیت را بدون استفاده از جلوه‌های ویژه نمایش دهد.
پس از ان موفقیت سراغ شبکه‌های اجتماعی رفت که ان فیلم نیز موفقیت بزرگی برای کارگردان محسوب می‌شد.
خانه‌ی پوشالی و آقای فینچر
سریال خانه‌ی پوشالی و کارگردانی دو قسمت نخست این سریال ارمغان بزرگی برای دنیای سریال بود زیرا تا آن روز کارگردان‌های معروف چندان به سراغ ساخت سریال نمی‌رفتند. او با ساخت دو قسمت نخست این سریال نشان داد که کارگردان‌های بزرگ هم می‌توانند سریال‌های خوبی بسازند. او در ادامه یکی از تهیه‌کنندگان این سریال بود و موفق به ساخت سیاسی‌ترین سریال تاریخ آمریکا شد، سریالی که بارها در جایزه‌ی امی برنده‌ی جایزه شد.
تربیت ستارگان جدید برای هالیوود
دیوید فینچر از کارگردان‌هایی محسوب می‌شود که با بازیگر بسیار کار می‌کند و از این رو تربیت‌کننده‌ی بازیگر نیز محسوب می‌شود. او در انتخاب بازیگرانش مهارت عجیب دارد و به «بازی‌گیر» مشهور است و با دقت بسیاری آن‌ها را انتخاب می‌کند. به‌طوری که فینچر بسیاری از بازیگران جوان هالیوود از جمله «جسی آیزنبرگ»، «اندرو گارفیلد»، «رونی مارا» و «رزاماند پایک» را به ستارگانی تمام‌عیار تبدیل کرده است.
همچنین او جمله‌ی بسیار معروفی هنگام ساخت هفت خطاب به کوین اسپیسی و برد پیت گفت این فیلمی نیست که دیگران شما را به خاطر آن به یاد بیاورند اما فیلمی است که شما می‌توانید به آن افتخار کنید.

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه داستان فیلم را اسپویل می‌کند؟