فیلم گانگستر آمریکایی سوداگری با کشته‌شدگان جنگ ویتنام

اگر از طرفداران فیلم گلادیاتور یا فهرست شیندلر هستید و این دو فیلم در فهرست علاقه‌مندی‌های شما قرار دارد، پس فیلم «گانگستر آمریکایی» را از دست ندهید. ریدلی اسکات (کارگردان گلادیاتور) و استیون زایلیان (فیلمنامه‌نویس فهرست شیندلر) در این اثر همکاری مشترکی داشته‌اند وبه رغم زمان زیاد آن (دو ساعت و 37 دقیقه) درامی بسیار گیرا و شوکه‌کننده است.

در فیلم «گانگستر آمریکایی» دو بازیگر برنده اسکار، دنزل واشنگتن و راسل کرو ایفای نقش می‌کنند. ابتدا عنوان این فیلم «پدر خوانده‌ی سیاه» بود اما در قبل از اکران فیلم به «گانگستر آمریکایی» تغییر نام داد.

شرکت بزرگ فیلم‌سازی اونیورسال پیکچرز تهیه‌کننده‌ی این فیلم است و فیلمبرداری آن در تایلند و آمریکا انجام شده است. این فیلم با بودجه‌ی تقریبی 100 میلیون دلار ساخته شد و در مدت اکران توانست نزدیک به 270 میلیون دلار فروش داشته باشد.

گانگستر کیست؟

اصطلاح گانگستر که بیشتر در آمریکا رواج دارد برای خطاب به باند و شبکه‌ی پیچیده‌ی تبهکاران به کار برده می‌شود و اتفاقا در فیلم «گانگستر آمریکایی» با تبهکاری سیاه پوست مواجه هستیم که با قاچاق مواد مخدر به عرش قدرت رسیده است.

هنر فیلم‌نامه‌نویسی و شخصیت‌پردازی در فیلم گانگستر آمریکایی

فیلم گانگستر آمریکایی بر اساس داستان واقعی ساخته شده، ماجرایی که در دهه‌ی 70 میلادی در ایالات متحده رخ داده و اسناد و مدارک آن موجود است و استیون زایلیان فیلم‌نامه‌ی این اثر را نوشته است. البته او در کنار وفاداری به ماجرای رخ داده، کوشیده است شخصیت‌های اصلی داستان را مقابل یکدیگر قرار دهد و این اوج هنر فیلم‌نامه‌ی داستان است.

قهرمان و ضد قهرمان فیلم را شاید در تقابل با یک دیگر بتوان بد و خوب نامید اما پرداخت‌ها و خط روایت به گونه‌ای است که بیننده هر دو را به یک اندازه دوست دارد و از هر دو به یک اندازه متنفر است.

پلیس و گانگستر به روایت ریدلی اسکات

ریدلی اسکات در فیلم گانگستر آمریکایی قهرمان و ضد قهرمان را مقابل هم قرار می‌دهد. آنهایی که به سینمای ریدلی اسکات آشنا هستند، می‌دانند که او تلاش می‌کند شخصیت‌های داستان‌هایش، خصوصا قهرمانان، را در قالب افراد عادی جامعه نمایش دهد. شخصیت‌هایی که همچون افراد عادی جامعه ضعف‌ها و قوت‌هایی دارند و از قهرمان‌سازی و نمایش افراد بی‌نقص پرهیز می‌کند.

در گانگستر آمریکایی پلیسی که نقش آن را راسل کرو بازی می‌کند (قهرمان داستان) فقط در حرفه‌ی پلیسی خود درستکار و صادق است و در زندگی شخصی مردی نالایق و زن‌باره است. او پلیسی است که همچون دیگر همکارانش فاسد نیست. در مقابل سیاه پوست مافیایی (ضد قهرمان) را داریم که روابط و زندگی شخصی درستی دارد و در ذات انسانی مقید به اخلاق است اما به مقتضای حرفه اش انسانی کثیف است و با تن دادن به پست‌ترین کارها کسب درآمد می‌کند.

جنگ ویتنام و تجارت و مواد مخدر

دهه‌ی 70 میلادی شاید یکی از بدترین برهه‌ی زمانی در قرن بیستم برای آمریکا بود؛ از سویی رسوایی واتر گیت که کاخ سفید را شوکه کرد و از سوی دیگر پایان جنگ ویتنام که بیش از 700 میلیارد دلار برای آمریکا هزینه داشت، به طوری که پُر هزینه‌ترین جنگ تاریخ نام گرفت و سربازان آمریکایی بسیاری در این جنگ کشته شدند.

در فیلم «گانگستر آمریکایی» شاهد آن هستیم که تبهکار خرده‌پایی از جنگ آمریکا در ویتنام برای واردات مواد مخدر به آمریکا استفاده می‌کند و با جاسازی مواد مخدر در تابوت کشته‌شدگان آنها را بدون دردسر وارد خاک آمریکا می‌کند و به دلیل کیفیت بالای مواد مخدر به سرعت دیگر رقیبان را از صحنه حذف می‌کند. از ویژگی‌های برجسته‌ی این فیلم، آشنا کردن تماشاگر با دقایق و ظرایف حرفه قاچاق مواد مخدر در آمریکا است.

دیالوگی از فیلم گانگستر آمریکایی که مشهور شد

احتمالا در شبکه‌های اجتماعی این جمله را زیاد شنیده اید: «در اتاق، کسی که بیشتر فریاد می‌زند، ضعیف‌ترین فرد است.» این جمله یکی از دیالوگهای فیلم گانگستر آمریکایی است که ماندگار شده است.

«گانگستر آمریکایی» را چطور ببینیم؟

این درام جذاب و دیدنی را می‌توانید در سایت کافه مدیا به طور رایگان و با بهترین کیفیت تماشا کنید. کافه مدیا به عنوان یک بستر VOD این امکان را در اختیار شما قرار داده است تا سینمای خود را به خانه ببرید و فیلم‌های محبوب‌تان را در سانس دلخواه و همراه خانواده یا به تنهایی تماشا کنید. ما در کافه مدیا تلاش کرده ایم تا فیلمهای محبوب هنر هفتم یعنی سینما را به خانه شما بیاوریم تا با بهترین کیفیت و همراه با دوبله یا زیرنویس فارسی از تماشای آن لذت ببرید.