فیلم ایپ‌من: استاد کونگ‌فو درباره استاد بزرگِ بروس لی

فیلم ایپ ‌من: استاد کونگ‌فو سومین قسمت از مجموعه فیلم‌هایی است که از سال 2010 درباره‌ی ایپ‌من، استاد بزرگ هنرهای رزمی سبک وینگ، ساخته شده است. نخستین فیلم این مجموعه «تولد افسانه: ایپ من» نام داشت و پس از هشت سال فیلم «لیگ کنگ‌فو» در سال 2018 ساخته شد.

ایپ‌ من که اهل هنگ‌کنگ است، شاید برای طرفداران فیلم‌های هنرهای رزمی نام چندان آشنایی نباشد اما باید بدانیم که تاثیر فراوانی بر دیگر ورزشکاران هنرهای رزمی به ویژه بروس‌لی داشته است، مردی که در هنرهای رزمی بی‌بدیل شناخته می‌شود.

استادی که خیلی دیر روی پرده‌ی سینما نقش بست

ایپ‌ من مردی بود که بر خلاف استادانش هنر رزمی وینگ را به طور گسترده آموزش داد و از سوی دیگر توانست این رشته از هنرهای رزمی را به کمک شاگردانی همچون بروس لی و لیونگ تینگ در سراسر جهان گسترش دهد.

او استادی پایبند به سنت بود، بنابراین هرگز در محدوده‌ی خارج از حوزه‌ی نفوذ چین به آموزش هنرهای رزمی نپرداخت اما همواره از سوی دیگر استادان هنرهای رزمی از او با افتخار یاد می‌شود. نخستین فیلم درباره‌ی زندگی او در سال 2008 ساخته شد و از آن پس مجموعه‌های بسیاری درباره‌ی این استاد هنرهای رزمی ساخته شده است.

ایپ‌ من در نقش قهرمان ملی چین

فضای داستانی فیلم ایپ من: استاد کونگ‌فو در روز‌های قبل از انقلاب کمونیستی 1949 در چین سپری می‌شود. در این ایام ایپ من پلیس جوانی در شهر فوشان است که در نیروی دریایی مشغول خدمت است اما با حمله‌ی ژاپنی‌ها به منطقه به هدف شماره‌ی یک یک گروه گانگستری قرار می‌گیرد.

از نظر داستانی فیلم ایپ من: استاد کونگ‌فو به دنبال نمایش زندگی این استاد هنرهای رزمی نیست زیرا پیش از آن در چندین نوبت زندگی او روی پرده‌ی نقره‌ای به تصویر کشیده شده است. این بار سازندگان با وارد کردن عناصر ملی‌گرایی و وطن‌پرستی سعی در حماسی‌تر کردن این شخصیت تاریخی دارند. در واقع هدف سازندگان انتقال پیام ملی‌گرایی در پشت این قهرمان ملی است.

در فیلم ایپ‌من: استاد کونگ فو ، پروپاگاندا مهم‌تر از هنرهای رزمی است

مهمترین عنصر داستانی فیلم «ایپ من: استاد کونگ‌فو» مقاومت در برابر ارتش ژاپن امپریالیستی و متحد کردن مردم فقیر و وحشت‌زده در برابر آن‌ها است. البته به دلیل اختلافات تاریخی و ریشه‌دار میان ژاپنی‌ها و چینی‌ها که هنوز هم ادامه دارد، پرداختن به کلیشه‌های میهن پرستانه‌ای برای فیلم‌های هنرهای رزمی هنگ‌کنگ همواره جزو عناصر داستانی بوده و به قول معروف از نان شب هم واجب‌تر است. به باور برخی منتقدان این فیلم در راستای پروپاگانداهای چینی ساخته شده است و از این نظر در پی انتقال مفهوم دیگری به جز هنرهای رزمی به مخاطب است.

سکانس طلایی فیلم ایپ من: مبارزه با 100 نفر تبر به دست

در یکی از سکانس‌های فیلم «ایپ من: استاد کونگ‌فو» مدرسه‌ی آموزش‌های رزمی او توسط 100 نفر تبر به دست محاصره می‌شود و او با تبحر خاصی آنها را شکست می‌دهد و بدون آسیب دیدن از آنجا خارج می‌شود. این سکانس بیشتر برای به تصویر کشیدن یک ابرقهرمان طراحی شده است.

این اثر در مقام فیلمی اکشن موفق عمل کرده است و صحنه‌های زد و خورد و مبارزه در قاب‌های دیدنی به تصویر کشیده شده است که موجب افزایش آدرنالین و جنب‌و‌جوش مخاطب می‌شود.

 

شباهتی که پول‌ساز شد

در نسخه‌ی ابتدایی این مجموعه دنیس تو، بازیگر و استاد هنرهای رزمی، به ایفای این نقش پرداخته بود و در سومین قسمت شاهد حضور یو هانگ تو در نقش ایپ من هستیم. یو هانگ تو شباهت بسیاری به دنیس تو دارد و احتمالا این شباهت نقش مهمی در انتخاب او برای این نقش داشته است.

فیلم ایپ من: استاد کونگ‌فو را لیمینگ لی کارگردانی کرده است. البته نام او در مقام نویسنده‌ی فیلم نیز درج شده است. به باور برخی منتقدان فیلمنامه‌ی این فیلم ضعف‌هایی دارد و نقطه‌ی قوت آن فقط صحنه‌های اکشن است.

«ایپ من: استاد کونگ‌فو» را چطور ببینیم؟

این فیلم جذاب و اکشن سینمایی را می‌توانید در سایت کافه مدیا به طور رایگان و با بهترین کیفیت تماشا کنید. کافه مدیا به عنوان یک بستر VOD این امکان را در اختیار شما قرار داده است تا سینمای خود را به خانه ببرید و فیلم‌های محبوب‌تان را در سانس دلخواه و همراه خانواده یا به تنهایی تماشا کنید. کافه مدیا معتقد است پلتفرم VOD میتواند به دلخواه مخاطب در هر زمان و مکانی لذت تماشای فیلم و هنر هفتم یعنی سینما را برای مخاطب بازسازی کند.